Välkommen till Folkhögskollärarnas utbildningsvecka!
Nu är vi redo att bjuda in till årets utbildningsvecka, en vecka att träffa kollegor från hela landet. Platsen är Sundsgårdens folkhögskola och datumen är 18-20 mars. Vi erbjuder två utbildningar för dig som är Arbetsplatsombud eller Skyddsombud i form av grundutbildningarna steg 4 och 6 och två utbildningar med inriktning på utbildningsformen och läraruppdraget.
De fackliga utbildningarna bekostas helt av Sveriges Lärare förutom arbetstiden som din arbetsgivare står för. De övriga utbildningarna tar vi en avgift för, men vi hoppas fortfarande att din arbetsgivare ska se det som ett prisvärt alternativ till viktig fortbildning. Du som anmäler dig till en kurs bör samtidigt anmäla dig till årsmötet då det äger rum under kursdagarna.
Mer information och anmälan till kurserna hittar du här
Kort om kurserna
Grundutbildning för arbetsplats- och skyddsombud, del 4
Välkommen till del 4 i grundutbildning för arbetsplats- och skyddsombud på folkhögskola. Utbildningen fokuserar på samverkan, förhandling och kommunikation där du får lära dig mer om ditt uppdrag och träffa arbetsplats- och skyddsombud på folkhögskolor från olika delar av Sverige.
Grundutbildning för dig som är arbetsplats- och skyddsombud i privat sektor, del 6
Välkommen till del 6 i grundutbildning för arbets- och skyddsombud på folkhögskola. Utbildningen fokuserar på skyddsombudets verktyg och OSA samt kollektivavtal och lön. Under dagarna får du fördjupade kunskaper för ditt uppdrag samt träffa arbetsplats- och skyddsombud från olika delar av Sverige.
Ny på Folkhögskola
Välkommen till första delen av två i Ny på folkhögskola! Utbildningen vänder sig till dig som nyss börjat arbeta på folkhögskola och vill ha en introduktion i vad folkhögskola och folkbildning är samt dess pedagogik och didaktik. Del 2 i utbildningen blir under höstterminen 2024, plats och tid är ännu inte satt. Mellan de två tillfällena har du en uppgift att arbeta med och som redovisas under del 2.
Digital undervisning på folkhögskola
Detta är utbildningen för dig som vill dela med dig av och/eller vill veta mer om hur vi kan behålla det folkhögskolemässiga i den digitala världen och bidra till folkbildningen i en ny dimension. Under utbildningen varvar vi föreläsningar med kreativa workshops. Tillsammans delar vi erfarenheter och tipsar om hur olika digitala lösningar anpassas till folkhögskolans särart och pedagogik.
Mer information och anmälan till kurserna hittar du här
Årsmöte 2024
I samband med utbildningsveckan anordnar Sveriges Lärare Folkhögskola sitt årsmöte. Det kommer genomföras i hybridform, dvs digitalt och på plats på Sundsgården där kursveckan pågår samtidigt. Vi tyckte att funderade bra förra året och vitaliserade årsmötesprocessen, även för dem som är med på länk.
Välkomna! / Styrelsen Sveriges Lärare Folkhögskola