Sveriges lärares dag 4 september!

Denna dag är tillägnad alla fantastiska lärare i vårt land i alla skolformer och verksamheter. Vi vill uppmärksamma de ovärderliga insatser som görs för våra barn och elever men också för samhället i stort. 

Grundskola - gruppbild

Lärare i alla skolformer har det viktiga samhällsuppdraget att ge våra barn och elever en likvärdig utbildning av hög kvalitet. För att lyckas med det uppdraget måste vi få rätt förutsättningar och resurser.

Under Sveriges lärares dag 4 september skruvar vi upp tonläget för att göra beslutsfattare medvetna om att lärarna behöver få rätt förutsättningar för att lyckas.

Uppmärksamma lärare via sociala medier

Passa på att uppmärksamma och lyfta lärare som betytt mycket, och att trycka på betydelsen av lärare i samhället och samtidigt sprida hashtaggen #sverigesläraresdag.

Hjälp till att sprida budskapet inför den 4 september genom att berätta om en lärare som betytt mycket för dig.

Gör så här:

  1. Gör ett inlägg till dina sociala medier. Spela gärna in en kort film med din mobiltelefon. 
  2. Berätta om en lärare som betytt mycket för dig personligen. Det kan vara en lärare du haft, en lärare som dina barn har/haft eller en kollega.
  3. Berätta varför läraren betytt mycket för dig. Använd bara personens förnamn.
  4. Dela inlägget/filmen i sociala medier med hashtaggen #sverigesläraresdag.

Sätt upp en affisch

Sätt gärna upp denna affisch på din arbetsplats för att synliggöra Sveriges lärares dag. 

Värva en kollega – öka kraften på arbetsplatsen

Har du fått en ny kollega efter sommaren? Fråga om hen vill bli medlem i Sveriges Lärare. Som tack får du som värvar en ny medlem 100 kronor i Sverigecheckar.  Dessutom får den som rekryteras välja en välkomstgåva från Lärarfortbildning eller Lärarförlaget. Värva en kollega

Medlemsförmån

Mer inspiration i höst!

Ta chansen att utveckla dina färdigheter och få värdefulla insikter från experter inom ditt område. Lär dig mer om språkinlärning, AI och chattrobotar, globala lärarkrisen och hur du kan stötta barn och elever som krockar med tillvaron.

 

Frågor & svar