Vi är inte gränspoliser

Regeringspartierna och Sverigedemokraterna vill införa en lag som kräver att offentligt anställda ska ange papperslösa personer.

Sveriges Lärares ordförande Anna Olskog med en neutral min står utomhus på sommarhalvåret, klädd i ljusblå blus med en massa krås/volanger och en mörk jacka.

Förslaget om informationsplikt, som förväntas läggas fram i slutet av november, kan i praktiken komma att innebära att det skulle införas en skyldighet för offentliganställda, däribland Sveriges Lärares medlemmar, att anmäla personer de möter i sitt arbete.
 
Sveriges Lärare kommer att stå bakom de medlemmar som vägrar följa lagen och erbjuda dem juridiskt stöd.
 
– Vi kommer inte att vika. Om förslaget får konsekvenser för enskilda så ska vi stötta våra medlemmar, säger förbundsordförande Anna Olskog. 

Dags att protestera och visa motstånd! 

Onsdagen den 23 oktober, klockan 17:00 arrangerar Facken i välfärden en manifestation mot lagen om informationsplikt på Sergels torg i Stockholm. Kom dit och visa att vi är många som är starkt emot lagen. Befinner du dig själv långt ifrån Stockholm? Tipsa gärna personer som har möjlighet att ta sig till manifestationen.

På manifestationen talar personer från fackliga organisationer, politiker, företrädare för civilsamhällesorganisationer och andra som kan berätta om konsekvenserna av lagen.

Kom och demonstrera den 23 oktober!

 

Facken inom välfärden

Facken i välfärden är fem fackförbund inom välfärdssektorn som företräder 1,2 miljoner medlemmar. De fem fackförbunden är Sveriges Lärare, Vision, Akademikerförbundet SSR, Kommunal och Vårdförbundet.

Facken i välfärden bildades 2022 för att förbättra kompetensförsörjningen i välfärdssektorn.

Frågor & svar